Съдът отхвърли жалбите за премахване павилионите пред кино Космос,  решението

...
Съдът отхвърли жалбите за премахване павилионите пред кино Космос,  решението
Коментари Харесай

Една сага по-малко! Съдът реши за павилионите пред кино Космос окончателно

Съдът отхвърли жалбите за унищожаване павилионите пред кино " Космос ",  решението е дефинитивно, научи Plovdiv24.bg.

Жалбата против желанията на Общината пристигна от собствениците на парцел, избран за отчуждаване по утвърден план за Подробен организационен проект - План за улична регулация на ул. " Гладстон ".

Като цяло смяната визира част от северната улична регулация на ул. Гладстон от бул. " Руски " до ул. " Виктор Юго "  и част от южната регулационна граница от бул. " Руски " до ул. " Авксентий Велешки ", като габаритите на улицата се понижават в границите на допустимото по закон. 

Със свое решение от 14.07. 2016 година пловдивският Общински съвет утвърждава изменението. Отделно, още при започване на 2016-та година парцелът е включен в програмата на Община Пловдив за предписание на парцели - общинска благосъстоятелност, за него е посочено, че е от първостепенно значение. 

Четиримата притежатели на парцела, обиден от плана и очакван за отчуждение, нападат решението в съда с аргумента, че не Общинският съвет е способен да взема решение за изменение на към този момент влезнал в действие Подробен устройствен план. Със свое решение от последния работен ден на седмицата обаче магистратите отхвърлят жалбата, с което и сагата за пространството пред кино " Космос " завършва. 

Земята, върху която се намират павилионите, бе реституирана преди години. Тя е благосъстоятелност на небезизвестната фамилия Дякови. Интересно е, че тя бе върната в техни ръце, когато юрист Александър Дяков е кмет на регион Централен по времето на кметуването на Иван Чомаков. Той също по този начин е бил и началник на пловдивския панаир. Александър Дяков умря в края на 2013-та година и бе завещан от сина си Дяко Дяков, който пък последно бе лидер на локалната конструкция на партията на Николай Бареков.

Желанието на Общината пък е да облагороди пространството пред киното, още повече, че самият план за кино  " Космос " е на финалната си права.  Като цяло проектът за постройката е тя да комбинира в себе си читалня, кафене - книжарница, зала за прожекции, камерна зала за театрални осъществявания.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР